Nopea, selkeä ja helppo tapa uusia tai vaihtaa sopimusta.
Auttoi minua säästämään rahaa, kiitos paljon.
Selkeät nettisivut eikä mitään ylimääräistä hintojen lisäksi.

Kilpailuta sähkösopimus ja säästä

Vertaile sähkösopimukset helposti ja nopeasti.
Valitse itsellesi paras sopimus ja säästä jopa satoja euroja vuodessa!

Kuinka paljon sähköä asunto käyttää vuodessa?

kWh

Sähkösopimusten kilpailutusta jo vuodesta 2011.
Yli 330 000 kauttamme tehtyä sopimusta!

4,4/5 - yli 100 arvostelua

Asunnon tyyppi

Asunnon lämmitystapa

Asunnon pinta-ala

Kuinka monta henkilöä asunnossa asuu?

Näin helppoa sähkön kilpailuttaminen on!

Arvioi sähkönkulutuksesi

Kerro suurin piirtein paljonko sähköä käytät vuodessa tai käytä laskuriamme sähkönkulutuksen arviointiin.

Vertaa sähkösopimuksia

Vertaa eri sähköyhtiöiden tarjouksia ja valitse sopivin. Voit valita näkyviin esim. vain kiinteähintaiset tai pörssisähkösopimukset.

Tilaa sähkösopimus

Täytä tietosi ja lähetä tilaus sähköyhtiölle. Tilaamisen turvallisuuden varmistavat vahva tunnistautuminen ja salatut yhteydet.

Mikä on sähkövertailu.fi?

Sähkövertailu.fi on ilmainen verkkopalvelu, jonka kautta voit vertailla, kilpailuttaa ja ostaa sähköä koko Suomessa. Helpossa ja nopeassa palvelussa löydät ajankohtaiset hinnat kaikille Suomen sähköntarjoajille, sekä Sähkövertailun yhteistyökumppaneiden tarjouksia, joita et välttämättä löydä muualta. Sähkösopimuksen voit tilata suoraan sivuiltamme yhteistyökumppaneilta. Kilpailuta sähkösopimuksesi tai vertaile sähkötarjouksia nyt käyttämällä yllä olevaa lomaketta!

Sähkövertailu.fi mediassa

Sähkön kilpailuttaminen

Sähkön kilpailuttaminen on helppo tapa säästää aikaa ja rahaa – samalla voit valita tuotantotavan joka vastaa mieltymyksiäsi ja arvojasi.

Kilpailuttamalla saat ajankohtaisen suomalaisten sähkötarjousten vertailun valitsemillasi kriteereillä, joiden perusteella palvelumme etsii sinulle edullisimmat tai muutoin hakuehtoihisi sopivimmat sähkötuotteet.

Edullisimman hinnan lisäksi voit etsiä esimerkiksi sähköä, joka on tuotettu vain vihreillä tuotantotavoilla. Sähkövertailu.fi tekee pohjatyön puolestasi, joten sinun tarvitsee vain vertailla sähkösopimukset ja valita paras juuri sinulle. Saat myös tietoa mahdollisista lisätuotteista, kuten sähköntarjoajan mobiilisovelluksista. Palvelu käsittää koko Suomen sähkötarjonnan, joten voit ostaa sähkösi miltä tahansa sähköyhtiöltä, joka tarjoaa tuotteitaan alueellesi.

Sähkösopimuksen kilpailuttamisen hyödyt

Eri sähkösopimusten välillä on suuria eroja niin kuluissa kuin tuotantotavoissa. Monet sähkövertailun käyttäjät ovat säästäneet jopa 50 % entisen sähkösopimuksen kuukausikuluista kilpailuttamalla sähkön hinnan kauttamme. Voit siis säästää rahaa sekä valita esimerkiksi täysin uusiutuvan sähkön tuotantotavan sähkösopimukseesi. Vertailemalla sähkösopimukset löydät varmasti halvimman sähkösopimuksen tai esimerkiksi parhaiten sinulle sopivan uusituvan energian vaihtoehdon.

Kun teet sähkösopimuksen Sähkövertailu.fi:ssä, voit olla varma, että olet tutustunut Suomen sähkötarjontaan kattavasti!

Monet määräaikaiset sähkösopimukset ovat myös pitkällä aikavälillä halvempia kuin toistaiseksi voimassa olevat sopimukset. Voit lukea lisää määräaikaisten ja toistaiseksi voimassa olevien sähkösopimuksien eroista täältä: https://sahkovertailu.fi/miten-sahkon-hinta-maaraytyy

Kilpailuta sähkö näin

Sähkön kilpailuttaminen tapahtuu kolmessa helpossa vaiheessa:

  1. Täytä sähkön kulutuksen arvio Sähkövertailu.fi:n lomakkeeseen (jos et tiedä, voit myös käyttää helppoa laskuriamme)
  2. Vertaa sähkösopimukset helpon taulukon avulla ja löydä paras sähkötarjous juuri sinulle
  3. Solmi sähkösopimus suoraan sivuiltamme yhteistyökumppaneidemme kanssa

Usein Kysytyt Kysymykset

Maksaako sähkön vertailu tai kilpailutus jotain?

Sähkön kilpailutus ja vertailu palvelumme kautta on täysin maksutonta. Palvelustamme ei tule sinulle kuluja ja listaamamme tarjoukset ovat suoraan sähköntarjoajilta ilman lisämaksuja. Sähkönmyyjän vaihtaminen on myös ilmaista, jos vaihdat myyjää ensimmäisen kerran tai edellisestä myyjänvaihdosta on kulunut vähintään vuosi.

Minkä sähköyhtiöiden hintoja palvelussa voi vertailla?

Palvelussa ovat mukana kaikki Suomen sähkönmyyjät, elleivät he ole erikseen valinneet poistaa tarjouksiaan palvelusta. Jotkut sähkönmyyjät tarjoavat sähkötuotteitaan vain rajatulle alueelle. Voit ostaa sähköä miltä tahansa sähkönmyyjältä, joka tarjoaa tuotteitaan kohteeseesi.

Kuinka usein sähkön kilpailutusta kannattaa tehdä?

Voit kilpailuttaa sähkön niin usein kuin haluat, ellet ole tehnyt määräaikaista sähkösopimusta. Jos vaihdat myyjää useammin kuin kerran vuodessa, voi paikallinen jakeluverkkoyhtiösi laskuttaa oman hinnastonsa mukaisen maksun myyjän vaihtumisen vuoksi tehtävästä sähkömittarin lukemisesta.

Mitä asioita sähkön hintavertailussa kannattaa huomioida?

Kilpailuttaminen sujuu helpoiten, jos tiedät suurin piirtein paljonko sähköä kulutat vuodessa. Jos et tiedä, voit helposti arvioida kulutuksen laskurimme avulla.

Huomiothan että sähköyhtiöillä on tarjolla erityyppisiä sopimuksia. Määräaikaisissa sopimuksissa sähköyhtiö sitoutuu myymään sähköä määritellyn ajan sovitulla hinnalla. Toistaiseksi voimassa olevissa sopimuksissa on usein normaalia edullisempi hinta uusille asiakkaille, mutta hinta voi muuttua sopimuksen teon jälkeen. Hinnan lisäksi sopimukset eroavat myös tuotantotapojen sekä sopimukseen kuuluvien lisäpalveluiden osalta. Voit lukea lisää määräaikaisten ja toistaiseksi voimassa olevien sähkösopimuksien eroista täältä: https://sahkovertailu.fi/miten-sahkon-hinta-maaraytyy

Oman sähkönkäyttösi jakautumisella on myös suuri merkitys siihen, minkä tyyppinen sopimus kannattaa valita. Esimerkiksi sähkölämmittäjän kannattaa hyödyntää tuotteita, joissa hinta on edullinen silloin, kun sähkölämmitys on päällä.

Kun täytät sähkövertailu.fi:ssä kysyttävät tiedot huolellisesti, saat palvelusta valittavaksesi tarpeitasi parhaiten vastaavat sähkösopimukset.

Voinko kilpailuttaa sähkön siirron?

Sähkön siirron kilpailuttaminen ei ole mahdollista. Sähkön siirto ostetaan aina paikalliselta jakeluverkkoyhtiöltä.

Miten sähkösopimuksen vaihto ja vanhan sähkösopimuksen irtisanominen tapahtuu?

Kun teet uuden sähkösopimuksen nykyiseen osoitteeseen, sinun ei tarvitse itse irtisanoa vanhaa sopimustasi, sillä Suomessa sähköyhtiöt hoitavat vaihtamiseen liittyvät toimenpiteet keskenään. Sinun ei myöskään tarvitse tietää mittarilukemaasi, sillä jakeluverkkoyhtiö lukee mittarin puolestasi. Uusi sähkösopimus astuu voimaan automaattisesti.

Jos muutat, osa sähköyhtiöistä tarjoaa sopimuksen teon yhteydessä mahdollisuutta valtuuttaa uusi myyjä irtisanomaan sähkösopimuksesi edellisen yhtiön kanssa. Jos annat palvelussa uudelle myyjälle luvan katkaista vanhan asuntosi sähkösopimus, myyjä katkaisee sopimuksen puolestasi. Mikäli myyjä ei tarjoa valtuutusmahdollisuutta, ota yhteyttä vanhaan sähkönmyyjääsi ja pyydä katkaisemaan sopimus muuttopäivänä.

Lue lisää sähkösopimuksen irtisanomisesta ja faktoista Näin sähkösopimus toimii -sivulta.

Mikä on sähkövertailu.fi?

Sähkövertailu.fi on kaupallinen verkkopalvelu, joka tarjoaa helpon ja kattavan tavan vertailla ja ostaa sähköä koko Suomessa. Kaikki Suomen sähköyhtiöt ovat mukana vertailussa, mutta ainoastaan Sähkövertailun yhteistyökumppaneiden kanssa voi solmia sopimuksen suoraan Sähkövertailun kautta. Yhteistyökumppanit voivat lisäksi ottaa tarjouksensa pois näkyvistä, jolloin kyseisen yhtiön tuotteita ei näy vertailussa. Vertailussa voit valita haluatko nähdä yhteistyökumppanien tarjoukset vai kaikkien sähköyhtiöiden tarjoukset.

Sähkövertailu.fi:ssä on kaikkien Suomen sähköntoimittajien tarjonta selkeästi esitettynä, ja löydät palvelusta myös lukuisia sähkönmyyjien kampanjatuotteita, joita et voi vertailla muualla.

Sähkövertailu.fi saa pienen palkkion jokaisesta uudesta sähkösopimuksesta, joka on solmittu sivujemme kautta. Tämä ei kuitenkaan muuta periaatettamme listata ja valvoa sähköntarjoajien ajankohtaisia, oikeita hintoja ja antaa kuluttajalle mahdollisuus valita paras tai halvin sähkösopimus kauttamme.

Mistä sähkön hinta muodostuu?

Sähkölasku muodostuu lakisääteisten energia- ja arvonlisäverojen lisäksi itse sähköenergiasta sekä sähkönsiirrosta. Tietyn alueen sähkönsiirrosta huolehtii aina monopoliasemassa oleva paikallinen jakeluverkkoyhtiö, joten sähkönsiirtoa ei voi kilpailuttaa. Kilpailuttamisessa on siis kyse ainoastaan tuotetun sähköenergian vertailusta ja sopivan sähkönmyyjän valitsemisesta.

Sähköntarjoajien kilpailuvaltit voivat perustua esimerkiksi hinnoitteluun, tuotantotapoihin, etukorttietuihin tai erityisesti tietylle alueelle kohdistettuihin paikallistason erikoispalveluihin.

Sähköenergian hintaan sisältyy aina sekä perusmaksu että energiamaksu. Perusmaksu tarkoittaa vakiomääräistä kuukausi- tai vuosimaksua, joka kattaa sähkönmyyjän kiinteät kustannukset. Näihin lukeutuvat esimerkiksi hallinnolliset kulut sekä laskutus- ja muut palvelut, joiden kustannukset eivät riipu asiakkaan käyttämän sähköenergian määrästä. Energiamaksu puolestaan perustuu asiakkaan käyttämiin kilowattitunteihin, eli määräytyy sen mukaan kuinka paljon sähköenergiaa asiakas käyttää. Energiamaksu kattaa mm. sähkön tuotantokustannukset ja myynnistä aiheutuvat kustannukset. Sähkönsiirrosta puhuttaessa perusmaksu ja energiamaksu liittyvät mm. sähköverkkojen käyttö- ja ylläpitokustannuksiin. Koska perusmaksut perustuvat energiankulutuksesta riippumattomiin kustannuksiin, ne on maksettava vaikka sopimusasiakas ei käyttäisi energiaa lainkaan.

Hinnoittelun mukaisesti sähkösopimukset voidaan jakaa yleissähköön, yö- ja kausisähköön sekä pörssisähköön. Sähkövertailu.fi laskee sähkönmyyntisopimusten vuosikustannukset sähkönmyyjien antamien hintatietojen sekä oman vuosikulutusarviosi perusteella. Jo näillä perustiedoilla saat täsmällisen arvion vakiohintaisen yleissähkön kustannuksista omassa kohteessasi. Koska yö- ja kausisähkötuotteiden hinta riippuu kulutuksen ajankohdasta, saat entistä tarkemman kustannusarvion, mikäli osaat arvioida kulutuksen ajoittumisen eri vuorokauden- ja vuodenajoille.

Pörssisähkötuotteiden hinta puolestaan riippuu Nordpool-sähköpörssin hinnanmuutoksista. Pörssisähkön vuosikustannusarvio lasketaan aikaisemmin toteutuneen hinnan perusteella, ja arvio vastaa toteutunutta hintatasoa arviointihetkellä. Pörssihintojen muutokset voivat vaikuttaa voimakkaastikin myös pörssisähkötuotteiden hintaan, joten sähkön lopullinen hinta riippuu Nordpool-pörssin toteutuneista termiinihinnoista.

Lue lisää sähkön hinnasta Usein kysyttyä -sivulta.

Energiamerkki ja energiamerkinnät kodinkoneissa

Energiamerkki ja energiamerkinnät kodinkoneissa

Energiamuodot, lämmitysmuodot ja energialähteet

Energiamuodot, lämmitysmuodot ja energialähteet

Näin sähkösopimus toimii – kerää tärkeimmät faktat talteen

Näin sähkösopimus toimii – kerää tärkeimmät faktat talteen