Palvelukohtainen tietosuojakuvaus

1. Rekisterinpitäjä / henkilötietojen käsittelijä ja yhteystiedot

  • Rekisterinpitäjä / henkilötietojen käsittelijä: Oikotie Oy / sahkovertailu.fi -verkkopalvelu
  • Tämä palvelukohtainen tietosuojakuvaus koskee sahkovertailu.fi -verkkopalvelua (”Palvelu”).
  • Sanoma Media Finlandin koko tietosuojalauseke on luettavissa täällä. Tietosuojalausekkeessa kuvaamme muun muassa millaisia oikeuksia Palvelun käyttäjillä on ja miten niitä voi käyttää. Tässä kuvauksessa kerromme Palvelun niistä ominaisuuksista, joita ei tarkasti kuvata Tietosuojalausekkeessa.

2. Käsittelemme henkilötietoja Tietosuojalausekkeen kuvausten lisäksi seuraavasti:

Henkilötietojen käsittely Palvelussa henkilötietojen käsittelijänä:

  • Käsittelemme henkilötietoja henkilötietojen käsittelijänä rekisterinpitäjinä toimivien sähköyhtiöiden lukuun, kun keräämme käyttäjän nimi- ja yhteystiedot, henkilötunnuksen sekä muut käyttäjän sähkösopimuksen solmimista varten Palvelussa antamat tiedot ja välitämme nämä tiedot käyttäjän valitsemalle sähköyhtiölle, jotta käyttäjä ja sähköyhtiö voivat solmia sähkösopimuksen.
  • Sähköyhtiöiden tietosuojainformaatioon on mahdollista tutustua sähköyhtiöiden internetsivuilla ja/tai henkilökohtaisesti sähköyhtiöiden luona.

Henkilötietojen käsittely Palvelussa rekisterinpitäjänä:

  • Käsittelemme käyttäjän Palvelussa antamia henkilötietoja rekisterinpitäjänä, kun käyttäjä rekisteröityy Palveluun tai tekee Sähkösopimuksen Palvelun kautta ja hyväksyy Palvelun käyttöehdot. Syntyneen asiakassuhteen perusteella käsittelemme käyttäjän antamia henkilötietoja, kuten käyttäjän nimi- ja yhteystietoja sekä sähkösopimusta koskevia tietoja muun muassa tietosuojalausekkeessa kuvattuja suoramarkkinointi- ja raportointitarkoituksia varten. Voimme esimerkiksi lähettää käyttäjälle sähköpostia jossa muistutamme sähkösopimuksen uusimisesta. Säilytämme tietoja enintään kolme vuotta.
  • Jos käyttäjä tilaa Palvelussa hintavahdin, käsittelemme myös käyttäjän antamaa sähköpostiosoitetta rekisterinpitäjänä toteuttaaksemme hintavahdin. Säilytämme tietoja niin kauan, kun hintavahti tilaus on voimassa.